Activiteiten

Een reis naar het kleine Toscane van de Tarn

Het circuit van de Albigenzen-bastides: Heuveldorpjes, versterkte bastides, middeleeuwse steden, “adelaarsnesten” … hebben allemaal een unieke ziel en sfeer. Een geluksbrenger ! De steden en dorpen van de Tarn vertellen het verhaal van deze vrouwen en mannen met een sterk karakter. De Tarn biedt zich aan onze nieuwsgierige ogen aan met zijn bijzondere licht, zijn authenticiteit, zijn rijke geschiedenis en zijn onvergelijkbare erfgoed, zijn verbazingwekkende natuur, zijn gastvrije inwoners, zijn kleine onverwachte ontdekkingen!

Castelnau de Montmiral

Het is een middeleeuwse stad die trots de vallei van de Tarn domineert. En van binnenuit gezien rechtvaardigt het dorp, dat tot de “mooiste dorpen van Frankrijk” behoort, deze indruk van een onneembare vesting. Tegenwoordig is het een oase van rust, waarvan het charmante centrale plein wordt geweigerd voor auto’s, voor het plezier en het welzijn van iedereen. Een juweel uit de middeleeuwen, de stad herbergt onder meer de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie en zijn religieuze goudsmidschat: het reliekschrijnkruis van de graven van Armagnac.

Dat is niet alles, natuurliefhebbers zullen prachtige paden en uitzichtpunten te voet, met de fiets en zelfs te paard kunnen ontdekken voor een wandeling door de tijd … In de buurt kunt u zich onderdompelen in het hart van de natuur met de bossen Domaniale de la Grésigne en Sivens.

Puycelsi

Middeleeuws, versterkt dorp, gebouwd op een enorme rots die de rivier de Vère domineert, waarvan de wallen worden geflankeerd door 2 torens en doorboord met versterkte poorten. Puycelsi is een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Aangekomen op de top van de kust, passeer je de wallen en ontdek je de smalle en bijna geheime doorgangen, de steegjes, de walwandeling, de versterkte poorten … Puycelsi heeft de charme en het mysterie van de middeleeuwse bastides bewaard. Grenzend aan het dorp, onthult de Conservatory Orchard oude fruitvariëteiten van appels, peren en druiven.

Lisle sur Tarn

Lisle sur Tarn, een oude bastide-haven.
Vroeger was de haven van Lisle sur Tarn een belangrijke plaats voor de handel in pastel, wijn en granen. De Place aux Cages, versierd met de Griffoul-fontein, is de grootste in het zuidwesten en getuigt verder van de aanzienlijke economische welvaart van de stad.

Tegenwoordig bestaat de haven niet meer, maar Lisle sur Tarn heeft prachtige uitspringende huizen bewaard die nog steeds zijn voorzien van bruggen (constructies die de huizen van zij- en andere straten met elkaar verbinden). Als je van kunst houdt, stop dan bij het Raymond Lafage Museum om tekeningen, gravures en sculpturen van gisteren en vandaag te ontdekken.

Penne

Penne, een charmant dorp, bekend als het adelaarsnest of de citadel van hoogtevrees, staat als een stille schildwacht boven de Gorges de l’Aveyron, tussen Albigeois, Quercy en Rouergue. De kronkelende straatjes van het dorp hebben de sfeer van weleer behouden en leiden je naar het kasteel.

Dit middeleeuwse gebouw is gebouwd op een rots en is een plaats waarvan de oorsprong teruggaat tot de tijd van de ridders en heren uit de middeleeuwen. Deze site, uniek in Occitanië, bewaard gebleven en fascinerend, is bedoeld voor wandelaars en goed geïnformeerde middeleeuwers. We gaan naar de verovering van het kasteel van Penne

Cordes sur Ciel

De parel van de bastides, verkozen tot favoriete dorp van de Fransen in 2014, ontdek de middeleeuwse steegjes (geplaveid) doordrenkt van 800 jaar geschiedenis en de vallei eromheen. Je dompelt je opeens onder in de middeleeuwse sfeer: versterkte poorten, wallen, gebeeldhouwde gotische gevels en kleine verborgen hoekjes. De charme werkt bij de eerste stap.

Profiteer van de vele ambachtelijke werkplaatsen en galerijen. Delicatessenzaken, bakkerijen, restaurants … er zijn zoveel plaatsen om de specialiteiten van de Tarn te proeven, om nog maar te zwijgen van de dorpsspecialiteit: knapperige Cordes!

Back to list

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *